Afgahn

Afghanistan grenser i nord til Turkmenistan og vest til Iran. Landet har vært preget av indre og ytre strid i århundrer, men det har ikke hindret dem i å knytte flotte og verdenskjente tepper. Vil man vite hvor teppene fra Afghanistan er knyttet må man innse at stammefolkene rundt om i fjellene ikke tar hensyn til moderne geografiske grenser. Slikt finnes ikke i deres tankegang. Stammer finnes på begge sider og på tvers av de moderne grensene som om de ikke eksisterer. Baluchi stammene strekker seg fra Øst-Iran gjennom vestre Afghanistan og inn i Pakistan. Likeledes strekker de turkmenske stammene seg over hele den nordlige grensen

Afghanske tepper er kjent for å være nøytrale i både farge og mønster. Forskjellige sjatteringer av rødt og sort, og med det populære agcha-mønsteret (elefantfotspor) eller det turkmeniske bokara-mønsteret.

I senere tid har turkmenerne i nord begynt å knytte en type som kalles Khal Mohammadi. Disse er like nøytrale i mønster og med en varm rødbrun eller kobber farge laget av planter, og fettig ull.

I tillegg knyttes det noe som på basarene har blitt kjent som Beljik og Royal Afghan som er betydelig tettere knyttet